Zelfs voor mij was het aartsmoeilijk

Writer’s block: wat doe je er tegen?

Ik wil eerlijk zijn… Het was niet makkelijk… Gevloekt, gesakkerd, gebaald, het kotsbeu geweest en er mij toch weer aangezet… Ik heb het … jawel … over de teksten voor onze eigen website. Nu verwachten jullie van mij – zeker zij die mij kennen als copywriter – dat schrijven voor mij een peulenschil is. Toegegeven, dat is het meestal… maar niet als het voor mijn eigen website is… Moeilijk, moeilijk, moeilijk. Maar hé, ik klaag niet (ik heb me geëngageerd voor 30 dagen niet klagen 🙂 én 30 dagen geen alcohol drinken – een mens zou van minder klagen). Wat kan je daaraan doen? Aan dat vieze, angstaanjagende writer’s block? Ik geef je graag drie tips mee… die voor mij meestal werken!

Haal een frisse neus

Doe je hond de leiband om, trek je wandelschoenen aan, hijs je in die hippe loopoutfit en kies het hazenpad! Snuif de frisse lucht op, laat de wind door je haren vliegen en geniet van rust in je hoofd. En wat doet dat goed. Wedden dat je erna weer frisse ideeën hebt om die blog te schrijven, je nieuwsbrief te beginnen, de teksten voor je website eindelijk aan te pakken? Just do it!

Slaap eens een nachtje wat minder

Ja, dat lees je goed. Wat minder slapen maakt je de dag erna creatiever… Je hoofd staat dan misschien niet naar heel hard werken, maar wél naar creatieve ideeën. Ga er lekker voor zitten, leg een wit blad voor je en laat de ideeën stromen.

Schrijf op wat je zegt

Hoe zou je je product verkopen aan je klant? Wat zeg je dan? Over welke voordelen heb je het? Hoe ga je in tegen mogelijke bezwaren? Schrijf neer wat je zegt. Heel spontaan, zonder veel poespas,… Wissel korte zinnen af met lange. Schrijf zoals je praat… Wedden dat het zo uit je pen vloeit of uit je toetsenbord? Als je klaar bent, schaaf je je tekst bij.

Toch hulp nodig? Schrijf me! 😉

Met je communicatie echt resultaten boeken?

Samen bekijken we de mogelijkheden

Wat zeggen onze klanten over ons?

Recente
projecten