Een SSL certificaat op je website: ja of nee?

Wat is HTTPS?

Je hebt het ongetwijfeld al vaak bovenaan in de adresbalk van je browser gezien: het webadres van sommige websites begint met HTTP en dat van anderen met HTTPS. Zowel HTTP als HTTPS zijn manieren om gegevens te versturen via het internet.

Versleuteld

Het verschil tussen beide protocollen zit in de ‘S’. Dat staat voor ‘secure’ of veilig. Bij HTTPS worden je gegevens op een beveiligde manier verstuurd: versleuteld noemen we dat. Is je site beveiligd met een SSL certificaat dan kan een hacker niet zomaar je gegevens onderweg onderscheppen en ze misbruiken. En bovendien toont het dat je website authentiek is.

Beveiligd en afgeschermd gegevens versturen

Je hebt waarschijnlijk al opgemerkt dat websites van banken of webshops al geruime tijd gebruik maken van HTTPS. Op die manier worden je privégegevens afgeschermd en beveiligd verstuurd. Geen overbodige luxe als je weet tot welke misbruiken het stelen van deze gegevens kan leiden.

Is zo’n certificaat nodig?

Ok, nu hoor ik je al denken:’ Wacht eens even, ik ben geen bank en heb geen webshop. Heb ik dan op mijn website wel zo’n certificaat nodig?’ Ja, absoluut. Waarom? Omdat het je een reeks voordelen biedt die je anders misloopt. Wat zijn dan die voordelen?

[ultimate_ctation ctaction_background=”#c52c28″ ctaction_background_hover=”#c52c28″]Heb ik op mijn website een certificaat nodig?[/ultimate_ctation]

Voordelen van HTTPS

  • HTTPS is veiliger

We hebben je al verteld dat kwaadwillenden niet zomaar je gegevens kunnen onderscheppen als er een SSL certificaat geïnstalleerd is op je website. En dat gaat niet enkel over gevoelige info (zoals een paswoord of bankrekeninginfo). Ook het contactformulier op je website verzamelt persoonlijke info van je websitebezoeker en verstuurt dat naar jou. Een hacker kan deze gegevens onderscheppen en misbruiken door bv. spam te gaan versturen. Een certificaat maak je site dus aanzienlijk veiliger.

  • HTTPS is sneller

Maakt een SSL certificaat je site sneller? Jazeker, op voorwaarde dat je de nieuwste versie van http inschakelt: HTTP/2. We gaan het hier niet te technisch maken :-). Onthoud vooral dat SSL je site zeker een boost kan geven.

  • HTTPS en Google Chrome

Chrome gaat vanaf juli 2018 een waarschuwing geven als er geen certificaat geïnstalleerd is op je site. Dat ziet er zo uit:

Dat was al zo op pagina’s met invulvelden of in de incognitomodus, maar Chrome breidt dit dus verder uit naar je hele website. Die melding dat je website onveilig is geeft je websitebezoeker natuurlijk niet veel vertrouwen. Slecht voor je reputatie dus, je websitebezoek en je conversie! De oplossing is eenvoudig: installeer een SSL certificaat op je website. Dan beloont Chrome (en andere browsers) je met een groen slotje bovenaan in de adresbalk.

  • HTTPS en SEO

Dat Google een voorvechter is van een veiliger internet werd net al duidelijk (melding in Chrome). Meer nog Google beloont sites met een certificaat met een betere vindbaarheid. Je site scoort dus hoger in Google. En Google heeft al aangegeven dat het belang van het certificaat in de toekomst nog verder zal toenemen.

Prijs SSL certificaat

Help! Wat gaat zo’n certificaat me kosten? We kunnen je geruststellen. Zoals bij vele andere zaken heb je een uitgebreid aanbod gaande van gratis tot enkele honderden euro’s per jaar. Een gratis certificaat hoeft zeker geen nadeel te zijn. Het hangt er vanaf waarvoor je het nodig hebt. Heb je een eenvoudige site met een contactformulier dan volstaat bv. een gratis ‘Let’s Encrypt’ certificaat. Een uitgebreide webshop met online betaalmogelijkheden is natuurlijk een ander verhaal. Dan kies je beter voor extra veiligheid en garanties. Informeer gerust bij ons naar de beste oplossing voor jouw site.

Een SSL certificaat op jouw website?

Al deze voordelen maken dat SSL certificaten meer en meer de norm zullen worden. Zeker als grote spelers zoals Google hier ook mee hun schouders onderzetten. En laat ons eerlijk zijn: wie wil er geen veiliger internet?!

Overtuigd van het nut van een certificaat?

Je wil een veilige site met een SSL certificaat?

Of bel ons op 0478 38 38 77

Met je communicatie echt resultaten boeken?

Samen bekijken we de mogelijkheden

Wat zeggen onze klanten over ons?

Recente
projecten